Merkez : 90 380 536 43 38 90 (532) 317 54 70
Şube : 90 380 536 42 11
info@uçarlar.com.tr
MERKEZ ŞUBE

TARIM ÜRÜNLERİ

TARIM ÜRÜNLERİ

Toros Gübre Ürünleri

Tohum ve Fide

Klasik bitki ıslahı ve buna destek olarak biyoteknolojik imkanlar ile geliştirilen nitelikli tohumlar, tarım sektöründe “sürdürülebilir gelişme” nin temel taşıdır. Tarımda verimlilik, kalite ve hastalık dayanımlarının artırılması, diğer üretim şartlarıyla birlikte, büyük ölçüde katma değer sağlayan nitelikli tohum kullanımına bağlıdır.

Fide

Toros Tarım, fide üretimi alanındaki çalışmalarını 1995 yılında İsrail kökenli Hishtil firmasıyla ortak kurduğu Hishtil-Toros Fidecilik yoluyla sürdürmektedir. Ana iştigal konusu tarımın standart ve kaliteli üretim için ihtiyaç duyduğu sağlıklı, verimi yüksek sebze, çiçek, aromatik ve tıbbi bitki fideleri üretmek olan H-T Fidecilik, 2000 yılında topraktan kaynaklanan hastalıklara dayanıklı “Aşılı Fide” projesini başlatarak sektöre öncülük etmiş ve pazarda ayrıcalıklı bir konum edinmiştir.

Pıonner Mısır Tohumları

Verim potansiyeli yüksek Misir ve Ayçiçegi çeşitlerinin yani sira Silajlik Misir ve Silaj Bakterisi (Inoculant) konusunda da lider olan Pioneer yüksek performansli silajlik misir ve silaj bakterilerini Türk çiftçisinin hizmetine sunmuştur. Özellikle Silajda kaliteyi artirarak hayvan başina alinan et ve süt verimlerini yükselterek Türk Çiftçisinin daha fazla kâr elde etmesini sağlayan Silaj Bakterisi (Inoculant) Amerika’da uzun yillar süren çalişmalar sonucu geliştirilerek bulunmuştur.

İgsaş Gübre Çeşitleri

1. Organik Gübreler: Bitki besin elementlerini organik biçimde içerenlerdir. Ör. Ahır (Çiftlik) gübresi, yeşil gübreler vb.

2. Kimyevi Gübreler: Bitkilerin ana besin kaynağı ise şüphesiz kimyevi gübrelerdir. Bu gübrelerin esas fonksiyonu, uzun yıllar kullanılması sonucu besin maddeleri bakımından fakirleşmiş ve verimsizleşmiş toprağın ihtiyacı olan bitki besin maddeleri noksanlıklarını kısa zamanda karşılamaktır.